Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije lasersko rezanje i graviranje drva, drvnih i nedrvnih materijala

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije lasersko rezanje i graviranje drva, drvnih i nedrvnih materijala. izvodi se redovitom nastavom u trajanju od 150 sati. Ishodi učenja ostvaruju se vođenim procesom učenja u ustanovi u trajanju od 40 sati, učenjem temeljenim na radu, u trajanju od 90 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima, u trajanju od 20 sati.

Učenjem temeljenim na radu, simulacijama realnih radnih situacija i/ili projektnih aktivnosti u izradi proizvoda od drva i drvnih materijala, polaznik stječe suvremene (digitalne) strukovne vještine u razradi nacrta, primjeni 2D/3D CAD crtanja i izradi drvnih proizvoda uz primjenu laserskog rezača za rezanje i graviranje te u izradi modela drvnih proizvoda iz ponude drvodjeljskih tvrtki, a u svrhu promocije drvnih proizvoda i tvrtke na tržištu.

O vaučerima


Vaučer je financijski instrument za dodjelu javnih sredstava za obrazovanje odraslih osoba. Korisnik vaučera samostalno bira pružatelja i program obrazovanja. Program može trajati:

  • do šest mjeseci za nezaposlenu osobu
  • do deset mjeseci za zaposlenu osobu (zbog potrebe usklađivanja radnih obveza korisnika s provedbom programa obrazovanja)

Tko može postati korisnik vaučera za obrazovanje?


Korisnik vaučera za obrazovanje može postati svaka nezaposlena ili zaposlena osoba s navršenih 15 godina života.
Dodjelom vaučera korisniku se pruža prilika za stjecanje vještina potrebnih za napredak u karijeri, pronalaženje radnog mjesta ili zadržavanje postojećeg.